marți, 7 aprilie 2009

Folkustic de aprilie


FOLKUSTIC in colaborare cu Cenaclul Moldavia va prezinta editia de aprilie.
NU ACUM, ALEXANDRA ANDREI, ANDREI BAUER si DESCANTEC, va asteapta duminica,12 aprilie, ora 18.00, in sala Gaudeamus a Casei de Cultura a Studentilor. Intrarea 5 lei

Moderatori EMIL RADUCANU si ANDREI DANILA

Va asteptam cu drag!

joi, 26 martie 2009

Festival concurs al Poeziei Europene "Natiunea Poetilor" 2009

1). Organizatorii Festivalului-concurs al Poeziei-Europene „Naţiunea Poeţilor”, Ediţia a II-a, Bucovina 2009, sunt:

a). Consiliul Judeţean Suceava
b). Gruparea Literară Europeană „Naţiunea Poeţilor”
c). Centrul Cultural „Ciprian Porumbescu” Suceava
d). Complexul Muzeal al Bucovinei
e). Asociaţia Culturală „Bucovina viitoare”


2. Menirea Festivalului-concurs al Poeziei Europene „Naţiunea Poeţilor”, Ediţia a II-a, Bucovina 2009, constă în:

a). cultivarea multiculturalităţii şi multilingvismului, atât la nivelul tinerei generaţii, din postura de concurenţi, cât şi la cel al generaţiilor de creatori deja afirmaţi, din postura de membrii ai juriului european;
b). schimbul de valori culturale, la nivelul tinerelor generaţii;
c). încurajarea minorităţilor naţionale din diverse ţări europene în a-şi afla identitatea artistică, la nivel european, exprimându-se în limbile lor materne;
d). militarea, prin intermediul viitoarelor elite culturale ale Europei, pentru conştientizarea şi asumarea cetăţeniei europene;
e). redobândirea statutului cultural al Bucovinei istorice, de provincie europeană a multiculturalităţii şi multilingvismului.


3). La Festivalul-concurs „Naţiunea Poeţilor”, Ediţia a II-a, Bucovina 2009, pot participa, cu câte 5 poeme, scrise în orice limbă europeană, inclusiv în limba română, tineri din întreaga lume, cu vârsta maximă de 30 ani.


4). Poemele, însoţite de un CV şi de o fotografie, vor fi expediate, prin poşta electronică, la adresa natiunea.poetilor@gmail.com.
Perioada de înscriere: 1 mai – 15 iulie 2009.


5). Juriul Festivalului-concurs „Naţiunea Poeţilor”, Ediţia a II-a, Bucovina 2009, se constituie din membri ai Grupării Literare Europene „Naţiunea Poeţilor”, grupare constituită, cu ocazia festivalului din august 2008, de scriitori din Germania, Olanda, Belgia, Brazilia, Franţa, Anglia, Italia, Israel, Estonia şi România.


6). Laureaţii vor fi invitaţi la festivităţile de premiere, care se vor desfăşura, în perioada 4-10 octombrie 2009, în localităţi din Bucovina. Organizatorii asigură cazare, masă şi transport gratuit pe teritoriul României, pe tot parcursul festivităţilor.


7). Juriul va acorda câte un premiu literar pentru fiecare limbă înscrisă în concurs, indiferent de numărul ţărilor din care provin poeţii care se exprimă în limba respectivă.
Premiile, în valoare de câte 500 euro, vor purta numele unor mari poeţi bucovineni (valoarea premiului laureaţilor care nu se vor prezenta la festival va fi de 300 euro).
Seniorii „Naţiunii Poeţilor” vor beneficia de aceleaşi condiţii ca şi laureaţii, inclusiv de îndemnizaţia de 500 euro (respectiv, 300 euro, în cazul neprezentării la festival), pentru jurizarea lucrărilor.


8). Reprezentantul limbii europene cu cea mai bună participare în Festivalul-concurs va primi şi Trofeul „Naţiunii Poeţilor”, operă a artistului plastic Cezar Popescu.


9). Toţi laureaţii Festivalului-concurs vor primi diplome, câte cinci exemplare ale „Antologiei Poeziei Europene 2009”, în care vor fi incluse, în ediţie bilingvă (limba în care au fost scrise şi limba română) şi poemele lor. Laureaţii vor mai primi şi câte un exemplar al antologiilor bilingve, publicate în august 2008, „Naţiunea Poeţilor” şi „Antologia poeziei bucovinene”.
Titlul de laureat le asigură dreptul de a deveni membri de drept ai Grupării Literare Europene „Naţiunea Poeţilor”.


10). Concurenţii care nu vor beneficia de titlul de laureat vor primi, prin poştă, diplome de participare şi câte un exemplar al Antologiei Poeziei Europene 2009, în care vor fi incluse şi poemele lor.


Acest Regulament a fost convenit de membrii Grupării Literare Europene „Naţiunea Poeţilor” şi a fost asumat, sub semnătură, prin actul constitutiv al Grupării, în august 2008, de Seniorii „Naţiunii Poeţilor”:

Roel Richelieu van Londersele (Belgia)
Serge van Duijnhoven (Olanda)
Swantje Lichtenstein (Germania)
Menachem Falek (Israel)
Angelica Freitas (Brazilia)
Janette Carp (Olanda)
Stan Lafleur (Germania)
Charles Ducal (Belgia)
Vahur Afanasjev (Estonia)
Andre Rudolph (Germania)
Menno Wigman (Olanda)
Barbara Tafferner (Italia)
Sebastian Himstedt (Germania)
Marius Hulpe (Germania)
Ion Drăguşanul (România)

Festival Concurs de Muzica Folk "La Suceava, in Cetate"

Ediţia 2009 a Festivalului se va desfăşura în oraşul-staţiune Vatra Dornei, în perioada 26-28 iunie 2009, sub titulatura de ediţie „Menestreli, în munţii Dorunei”.

Festivalul este organizat, anual, de către Consiliul Judeţean Suceava, prin intermediul instituţiilor sale de cultură, Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale şi Complexul Muzeal al Bucovinei, Ediţia a II-a, „Menestreli, în munţii Dorunei”, fiind organizată în parteneriat cu Primăria şi Consiliul Local Vatra Dornei, cu Casa de Cultură „Platon Pardău” din Vatra Dornei şi cu firme din oraşul de sub Giumalău şi Ouşor.
Manifestarea va avea două secţiuni:
¤ Secţiunea I “Concurs “, vineri şi sâmbătă, 26 şi 27 iunie 2009,
¤ Secţiunea a II-a “Gala Laureaţilor”, duminică, 28 iunie 2009.
Festivalul-concurs „Menestreli, în munţii Dorunei” se adresează tuturor iubitorilor de muzică folk cu calităţi componistice şi interpretative, cu vârsta minimă de 15 ani. Participarea în concurs poate să fie individuală sau în grup (maxim 3 persoane).

În vederea participării, cei interesaţi vor trimite, până la data de 15 mai 2009, pe adresa Centrului Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Suceava, Suceava, str. Universităţii, nr. 48 sau pe adresele e-mail: culturatraditionala@suceava.astral.ro sau, direct, pe adresa organizatorului, ion.dragusanul@gmail.com, următoarele:

¤ Fişa de înscriere completată ;
¤ CV-ul de prezentare a solistului sau a grupului;
¤ Repertoriul ales, compus din doua piese (compoziţii proprii), cu textele anexate, precizându-se titlul, autorul (text şi muzică) şi durata fiecărui cântec;
¤ CD cuprinzând piesele propuse pentru concurs (sau mp3 pe e-mail la adresa specificata mai sus);
¤ Copie după cartea de identitate;
¤ Număr de telefon mobil şi adresa e-mail ;
Informaţii suplimentare pot fi furnizate prin telefon, la numărul 0745/587741 sau la e-mail ion.dragusanul@gmail.com

Pe baza selecţiei, vor fi atribuite următoarele premii:

Premiul I, TROFEUL BUCOVINEI – 1.500 RONI
Premiul de interpretare – grup – 1.200 RONI
Premiul de interpretare – solist – 1.200 RONI
Premiul de măiestrie instrumentală – 1.000 RONI
Premiul de creaţie (muzică şi text) – 1.000 RONI
Premiul de popularitate – 700 RONI

*pentru regulament+fisa inscriere - ion.dragusanul@gmail.com sau folkustic@gmail.com

joi, 12 martie 2009

Folkustic de martie





FLORIN PAUL CAMEN va canta folkustic la Iasi, duminica 22 martie, la Casa de Cultura a Studentilor, sala Gaudeamus, ora 18.00. Intrarea 5 lei.
Sebastian Albu, Alexandra Andrei, Ionut Caraene, grupul Andia(Andrei Bauer&Andrei Savinescu)si grupul Nu Acum va asteapta cu drag.

Folkustic de februarie





Ei bine...asta s-a intamplat deja.A fost bine? A fost rau?...Pentru noi a fost emotionant. Am avut IONUT CARAENE, DESCANTEC, ANDREI BAUER&ANDREI SAVINESCU,ACOUSTIC CAFE, ALEXANDRA ANDREI, NU ACUM, PAUL ARVA&LUCIAN DARIE, EMIL RADUCANU si Radio Iasi, AltIasi