1). Organizatorii Festivalului-concurs al Poeziei-Europene „Naţiunea Poeţilor”, Ediţia a II-a, Bucovina 2009, sunt:
a). Consiliul Judeţean Suceava
b). Gruparea Literară Europeană „Naţiunea Poeţilor”
c). Centrul Cultural „Ciprian Porumbescu” Suceava
d). Complexul Muzeal al Bucovinei
e). Asociaţia Culturală „Bucovina viitoare”
2. Menirea Festivalului-concurs al Poeziei Europene „Naţiunea Poeţilor”, Ediţia a II-a, Bucovina 2009, constă în:
a). cultivarea multiculturalităţii şi multilingvismului, atât la nivelul tinerei generaţii, din postura de concurenţi, cât şi la cel al generaţiilor de creatori deja afirmaţi, din postura de membrii ai juriului european;
b). schimbul de valori culturale, la nivelul tinerelor generaţii;
c). încurajarea minorităţilor naţionale din diverse ţări europene în a-şi afla identitatea artistică, la nivel european, exprimându-se în limbile lor materne;
d). militarea, prin intermediul viitoarelor elite culturale ale Europei, pentru conştientizarea şi asumarea cetăţeniei europene;
e). redobândirea statutului cultural al Bucovinei istorice, de provincie europeană a multiculturalităţii şi multilingvismului.
3). La Festivalul-concurs „Naţiunea Poeţilor”, Ediţia a II-a, Bucovina 2009, pot participa, cu câte 5 poeme, scrise în orice limbă europeană, inclusiv în limba română, tineri din întreaga lume, cu vârsta maximă de 30 ani.
4). Poemele, însoţite de un CV şi de o fotografie, vor fi expediate, prin poşta electronică, la adresa natiunea.poetilor@gmail.com.
Perioada de înscriere: 1 mai – 15 iulie 2009.
5). Juriul Festivalului-concurs „Naţiunea Poeţilor”, Ediţia a II-a, Bucovina 2009, se constituie din membri ai Grupării Literare Europene „Naţiunea Poeţilor”, grupare constituită, cu ocazia festivalului din august 2008, de scriitori din Germania, Olanda, Belgia, Brazilia, Franţa, Anglia, Italia, Israel, Estonia şi România.
6). Laureaţii vor fi invitaţi la festivităţile de premiere, care se vor desfăşura, în perioada 4-10 octombrie 2009, în localităţi din Bucovina. Organizatorii asigură cazare, masă şi transport gratuit pe teritoriul României, pe tot parcursul festivităţilor.
7). Juriul va acorda câte un premiu literar pentru fiecare limbă înscrisă în concurs, indiferent de numărul ţărilor din care provin poeţii care se exprimă în limba respectivă.
Premiile, în valoare de câte 500 euro, vor purta numele unor mari poeţi bucovineni (valoarea premiului laureaţilor care nu se vor prezenta la festival va fi de 300 euro).
Seniorii „Naţiunii Poeţilor” vor beneficia de aceleaşi condiţii ca şi laureaţii, inclusiv de îndemnizaţia de 500 euro (respectiv, 300 euro, în cazul neprezentării la festival), pentru jurizarea lucrărilor.
8). Reprezentantul limbii europene cu cea mai bună participare în Festivalul-concurs va primi şi Trofeul „Naţiunii Poeţilor”, operă a artistului plastic Cezar Popescu.
9). Toţi laureaţii Festivalului-concurs vor primi diplome, câte cinci exemplare ale „Antologiei Poeziei Europene 2009”, în care vor fi incluse, în ediţie bilingvă (limba în care au fost scrise şi limba română) şi poemele lor. Laureaţii vor mai primi şi câte un exemplar al antologiilor bilingve, publicate în august 2008, „Naţiunea Poeţilor” şi „Antologia poeziei bucovinene”.
Titlul de laureat le asigură dreptul de a deveni membri de drept ai Grupării Literare Europene „Naţiunea Poeţilor”.
10). Concurenţii care nu vor beneficia de titlul de laureat vor primi, prin poştă, diplome de participare şi câte un exemplar al Antologiei Poeziei Europene 2009, în care vor fi incluse şi poemele lor.
Acest Regulament a fost convenit de membrii Grupării Literare Europene „Naţiunea Poeţilor” şi a fost asumat, sub semnătură, prin actul constitutiv al Grupării, în august 2008, de Seniorii „Naţiunii Poeţilor”:
Roel Richelieu van Londersele (Belgia)
Serge van Duijnhoven (Olanda)
Swantje Lichtenstein (Germania)
Menachem Falek (Israel)
Angelica Freitas (Brazilia)
Janette Carp (Olanda)
Stan Lafleur (Germania)
Charles Ducal (Belgia)
Vahur Afanasjev (Estonia)
Andre Rudolph (Germania)
Menno Wigman (Olanda)
Barbara Tafferner (Italia)
Sebastian Himstedt (Germania)
Marius Hulpe (Germania)
Ion Drăguşanul (România)
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Buna ziua,
RăspundețiȘtergerema numesc Paparuz Adrian si am implinit 41 de ani,si tare mult as fi vrut sa particip si eu la concurs...
as dori sa va intreb de ce exista aceasta limita de varsta si de ce cei care sunt depasiti de aceasta bariera sunt abandonati,marginalizati dintr-un motiv care mie mi se pare absurd...credeti ca dupa 30 de ani nu mai exista scriitori care ar dori sa li se acorde o sansa de promovare?
va multumesc
as fi incantat daca mi-ati putea raspunde,si daca ati dori sa va trimit ,asa,macar de dragul artei, versuri personale,poate doar pentru a intari ceea ce va spuneam mai inainte...
cu regret,al dv...Paparuz
Sarbatori luminate!
Va salut, domnule Paparuz
RăspundețiȘtergereInitiatorul si organizatorul acestui festival este dl Ion Dragusanul. Il puteti contacta la aceste adrese: natiunea.poetilor@gmail.com sau ion.dragusanul@gmail.com. Puteti atasa cateva poezii.(daca se poate si pe folkustic@gmail.com)
Sarbatori luminate si inspiratie maxima!
Cu prietenie, Paul
Buna ziua.
RăspundețiȘtergereAs dori sa aflu daca se poate participa la concurs de exemplu ... cu 2 poeme in lb. romana si cu 3 in lb. engleza, sau este necesar ca poeziile sa fie scrise integral intr-o singura limba? Cele scrise in lb. romana, pot fi insotite si de traducere in engleza?
Cu multa sima, Ionut Toader
Va multumesc!
Buna ziua. Doar dl Ion Dragusanul va poate lamuri. Il puteti contacta la aceste adrese:
RăspundețiȘtergerenatiunea.poetilor@gmail.com sau ion.dragusanul@gmail.com
Cu stima, Paul
Buna seara, as dori sa stiu modelul cv-ului care trebuie completat, in vederea inscrierii in concurs.. multumesc anticipat.
RăspundețiȘtergereVa salut! Dl Ion Dragusanul va poate raspunde:
RăspundețiȘtergerenatiunea.poetilor@gmail.com sau ion.dragusanul@gmail.com
Cu stima, Paul